Bikewheels-handgespaakte-wielen-naven

Industry Nine

industrie-nineDe naven van Industry Nine komen wederom uit de USA. Ook hier gaat het weer om een zeer hoogwaardig product. Hele fraaie massief ogende navensets met zeer goede lagering en waarbij de vrijloop in de MTB zelfs op 120 tands zit. De navensets zijn in tal van kleuren verkrijgbaar voor zowel de mtb als ook de race navensets. Wil je net weer even iets anders dan DT Swiss maar niet de kosten van een Chris King naaf dan is dit wellicht jou keuze. Een absoluut topklasse product. Wij zijn dealer van Industry Nine naven en hebben hiervoor geen tussenkomst van een importeur zodat wij u de wielensets tegen een goede prijs/kwaliteit verhouding kunnen bouwen.

Lees verder

Acros

acrosNog een topproduct uit Duitsland. De naven kenmerken zich door gebruik van zeer goede hoogwaardige lagers die in eigen huis gemaakt worden. De naven zijn CNC gefreesd en de ver uit elkaar staande flenzen zorgen ervoor dat er een zo stijf mogelijk wiel gebouwd kan worden. Qua prijs en gewicht vergelijkbaar met DT Swiss 240 maar wel met een fraaie exclusieve uitstraling en in meerdere kleuren verkrijgbaar. Met de nieuwe Nineteen naven heeft ook Acros nu een ratchet systeem in de vrijloop met een 38-tands vertanding. Qua gewichten zitten de naven heel dicht tegen Tune aan.

Lees verder

Chris King

chris-kingDe kwaliteit van Chris King is buitencategorie. De techniek die intern gebruikt wordt is te vergelijken met een zwitsers uurwerk. Puur kwaliteit aan een zeer laag gewicht. Door de 72 vertanding klinkt de vrijloop als een "Angry Bee" sound. Bij de R45 navenset zijn er 45 vertandingen aanwezig.

Lees verder

White Industries

white-industriesDe naven van White Industries worden in een klein fabriekje in de USA gemaakt. Dit een voorbeeld van hoe een naaf in elkaar moet steken. De flenzen staan zover mogelijk uit elkaar om zo een zo stijf mogelijk wiel te bouwen. De achternaaf is allicht wat zwaarder dan zijn directe concurrenten maar is daarbij wel voorzien van een titanium body die ervoor zorgt dat uw tandwielen niet zo in de body inslaan dan de aluminium exemplaren.

Lees verder

DT Swiss

logo-dtswiss

BikeWheels is huisleverancier van de DT Swiss produkten en dus ook van de naven. DT Swiss hanteert 3 series te weten de 350, 240 en 180 serie. De 350 serie is de instapnaaf, gewoon goede naven voorzien van goede lagers en qua opbouw iedentiek aan de duurdere serie de 240.

Lees verder

Hope

hopeHope levert fraaie naven, wellicht niet de lichste die op de markt te krijgen zijn maar wel CNC gefreesde naven uit één stuk aluminium. Voordeel hiervan is dat deze naven een zeer nauwkeurige passing hebben voor de lagers en dit zorgt er weer voor dat een lager goed draait en niet teveel "opgesloten" zit en dus een langere levensduur heeft. Bovendien hebben de naven sterke en relatief hoge flenze wat weer ten goede komt aan de stijfheid van je wielset.

Lees verder